Mainos
Mainos

Lähde: Annania vastaan epäluottamusäänestys

Uutistoimisto AFP:n lähteiden mukaan YK-työntekijöiden ammattiliitto on valmis hyväksymään päätöslauselman, joka vetäisi työntekijöiden tuen Annanilta ja YK-hallinnolta.

YK:n työntekijät valmistelevat epäluottamuslauseäänestyksen järjestämistä pääsihteeri Kofi Annania ja muuta korkeaa YK-johtoa vastaan, kertovat lähteet uutistoimisto AFP:lle.

Äänestys olisi ensimmäinen YK:n historiassa. Työntekijöiden ammattiliitto on ollut koolla keskustelemassa päätöslauselmasta, joka vetäisi työntekijöiden tuen järjestön johdolta. Illalla kuitenkin kerrottiin, että äänestystä saatetaan lykätä ensi viikolle samalla kun kiistaan yritetään vielä löytää sopuratkaisua.

-Ajatuksena on jatkaa vuoropuhelua ja katsoa, saammeko ratkaistua erimielisyytemme niin ettei päätöslauselma ole tarpeen, Annanin edustaja Fred Eckhart sanoi. Hänen mukaansa on väärä tulkinta, jos epäluottamuskaavailujen ajatellaan kohdistuvan nimenomaan Annania vastaan.

Annan on jo pitkään ollut arvostelujen kohteena muun muassa Irakin ruokaa öljystä -ohjelman väärinkäytösten vuoksi. Työntekijöiden mukaan lopullinen päätös epäluottamuslauseesta kypsyi aiemmin viikolla, kun Annan antoi synninpäästön korkealle YK-viranomaiselle, jota syytettiin seksuaalisesta häirinnästä ja suosikkijärjestelmän ylläpitämisestä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme