Mainos
Mainos

Lähde: Trump sallii lisäjoukkojen lähettämisen Afganistaniin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on antanut puolustusministeriölle valtuudet lisätä joukkoja Afganistanissa, kertoo virkamieslähde. Joukkojen määrä voi kasvaa Afganistanissa tuhansilla.

Nimettömänä pysyvä lähde kertoo, että Yhdysvaltain ulkoministeri James Mattis voi nyt kasvattaa joukkojen määrää, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty.

CNN:n mukaan Yhdysvalloilla on tällä hetkellä Afganistanissa joukkoja yhteensä 8400. Mukana on yhdysvaltalaisia sotajoukkoja, jotka taistelevat äärijärjestö Isisiä ja Talebania vastaan. Mukana on myös niitä, joiden tarkoitus on kouluttaa, neuvoja ja avustaa afganistanilaisjoukkoja.

CNN:n mukaan puolustusministeriö ja Valkoinen talo ovat aiemmin käyneet läpi mahdollisuutta kasvattaa joukkojen määrää 3000–5000 henkilöllä. Heidät olisi tarkoitus sijoittaa pääasiassa koulutus- ja neuvontatehtäviin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme