Mainos
Mainos

Läheisiä etsitään sairaaloista Manchesterissa – silminnäkijä: "Tunsin verta kasvoillani"

Sairaaloissa ympäri Manchesteria ihmiset etsivät kadonneita omaisiaan loukkaantuneiden joukosta. Guardianin paikalla oleva toimittaja Helen Pidd kertoo puhuneensa muun muassa filippiiniläiselle perheelle, joka etsi areenan kaaoksessa kadonnutta äitiään.

– Konsertin loppuessa kuulimme suuren räjähdyksen ja näimme savua, kadonneen naisen 17-vuotias tytär kuvaili. Hänen äitinsä miesystävä loukkaantui, mutta tämän olinpaikasta perhe oli jo saanut tiedon.

Tästä on kyse

– Manchesterin epäillyssä terrori-iskussa on vahvistettu kuolleen ainakin 22 ihmistä. Lisäksi arviolta 50 ihmistä on loukkaantunut.

– Tekijä toimi yksin ja kuoli itse iskussa.

– Poliisi sai tiedon Manchester-areenalla kuullusta räjähdyksestä paikallista noin puoli yhdeltätoista maanantai-iltana.

– Media raportoi alussa kahdesta pamahduksesta areenan alueella.

– Räjähdys kuultiin yhdysvaltalaislaulaja Ariana Granden konsertin loputtua.

– Manchester-areena on julkaissut tiedotteen, jossa kerrotaan, että mahdollinen räjähdys sattui areenan ulkopuolella.

– Ulkoministeriöllä ei ole tiedossa, että Manchesterissa olisi loukkaantunut tai kuollut suomalaisia. Matkustusilmoituksia kaupunkiin on tehty 11. Ulkoministeriö seuraa tilannetta.

Konserttiin osallistuneen 17-vuotiaan Ellie Wardin 64-vuotias isoisä puolestaan loukkaantui odottaessaan lapsenlastaan konsertista areenan uloskäyntikäytävällä. Mies sai haavoja lasinsiruista kasvoihinsa.

– Hän sanoi ymmärtäneensä, mitä oli tapahtunut vasta, kun koski kasvoihinsa ja tunsi niillä verta, Ward kertoo Guardianille. Hän itse sanoo ymmärtäneensä jonkin olleen vialla tuntiessaan konserttisalista poistuessaan voimakkaan vavahduksen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme