Mainos
Mainos

Lähes 150 000 lasta avun tarpeessa Afrikan tulva-alueilla

Eteläisen Afrikan tulva-alueilla on jopa 150 000 lasta kiireellisen humanitaarisen avun tarpeessa, YK:n lastenjärjestö Unicef varoittaa.

Viime kuukausien rankkasateiden nostattamat tulvat ovat koetelleet pahiten Mosambikia, mutta tilanne on hyvin vaikea myös muun muassa Sambiassa ja Malawissa.

Tulvavedet ovat ajaneet ihmiset ahtaisiin leireihin, joissa lapset ovat erityisen vaikeassa asemassa. Unicefin tietoon on tullut tapauksia, joissa lapset on väkisin erotettu perheistään ja tyttöjä on käytetty hyväksi.

Unicef tarvitsee lisäapua myös auttaakseen taistelujen jalkoihin jääneitä lapsia.

Järjestö on vedonnut lahjoittajiin kerätäkseen 237 miljoonaa dollaria (noin 163 miljoonaa euroa) kymmeneen pahimpaan kriisipesäkkeeseen Afrikassa. Apua tarvitaan erityisesti Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Tshadissa.

Viime vuonna Unicef onnistui keräämään vain puolet tarvitsemistaan avustuksista Afrikan lapsille. Aasian avustusprojekteissa järjestöllä ei ole ollut samanlaisia rahoitusvaikeuksia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme