Mainos
Mainos

Lähes 200 ruumista löytynyt Itä-Ukrainassa

Ukrainan hätätilaministeriön työntekijät ovat löytäneet 186 ihmisen ruumiit malesialaiskoneen putoamispaikan läheisyydestä Itä-Ukrainassa, kertoo Ukrainan kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja Andrii Lysenko.   

Työntekijät ovat tähän mennessä etsineet ruumiita 18 neliökilometrin alueelta. Tutkittava alue on kokonaisuudessaan arviolta 25 neliökilometrin laajuinen.  

Malesialaiskone ammuttiin alas torstaina, ja kaikki koneessa olleet 298 ihmistä kuolivat.   

Ministeriön edustajan mukaan kapinalliset ovat antaneet hätätilaministeriön työntekijöiden työskennellä alueella, mutta eivät ole antaneet heidän ottaa sieltä mitään. Kun jotain löytynyt, kapinalliset ovat ottaneet sen itselleen, edustaja kertoo.  

Lysenkon mukaan alas ammutun malesialaiskoneen mustia laatikoita ei ole luovutettu Ukrainalle, eikä Ukrainalla ole tietoa niistä. Hän lisäsi, että tulitauko Ukrainassa on mahdollinen, jos kapinalliset laskevat aseensa, luopuvat rajavalvonnasta ja sallivat kansanvälisten tarkkailijoiden arvioida tilannetta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme