Mainos
Mainos

Lähes 30 miljoonaa eurooppalaista käyttää sähkötupakkaa

Lähes 30 miljoonaa ihmistä eri puolilla Eurooppaa käyttää sähkötupakkaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan ahkerimmat sähkötupakoitsijat ovat 15–24-vuotiaita, jotka tupakoivat säännöllisesti ja yrittävät lopettaa.

Käyttäjämäärien kasvaminen on lisännyt sähkötupakkamerkkejä huimasti. Toinen tutkimus osoitti, että markkinoille tulee joka kuukausi 10 uutta sähkötupakkamerkkiä.

Yhdysvaltalaistutkijoiden löydöksissä korostuivat sähkötupakkamarkkinoiden koko ja kasvunopeus. Tutkijoiden mukaan sähkötupakan eduista ja haitoista tarvitaan lisää tutkimusta.

– Koska sähkötupakat edustavat kasvavaa markkinaa, johon tupakkateollisuus on laajasti sijoittanut, on tärkeää tunnistaa sähkötupakkaa eniten käyttävät väestöryhmät sekä myöhemmät vaikutukset, joita tällä voi olla kansanterveyteen, sanoo tutkimusta johtanut Constantine Vardavas Harvardin yliopistosta.

Monien mielestä sähkötupakka on tupakkaa terveellisempi vaihtoehto. Ryhmä tutkijoita varoitti Maailman terveysjärjestöä (WHO) viime kuussa luokittelemasta sähkötupakkaa tupakkatuotteeksi väittäen, että sellainen vaarantaa tärkeän mahdollisuuden vähentää tupakasta aiheutuvien sairauksien ja kuolemien määrää. WHO:n mukaan tupakoiminen tappaa vuosittain noin kuusi miljoonaa ihmistä ja siihen kuolee kaikkiaan noin puolet tupakoitsijoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme