Mainos
Mainos

Lähes 5 prosentin palkankorotus: Sopu miljoonien työntekijöiden palkkakiistassa

Saksan hallitus ja palvelualoja edustava ammattiliitto ovat sopineet palkkakiistan, josta aiheutunut lakko muun muassa esti lentovuoroja Suomen ja Saksan välillä.

Yli kahta miljoonaa julkisten alojen työntekijää edustava liitto Verdi ja Saksan hallitus ilmoittivat sopimuksesta perjantaina. Työntekijät saavat runsaan kahden prosentin palkankorotukset sekä nyt että vuoden päästä. Yhteensä palkat nousevat 4,75 prosenttia.

Liitto oli alun perin vaatinut kuuden prosentin palkankorotuksia, mutta ilmoitti olevansa tyytyväinen saavutettuun sopuun.

Keskiviikkona Verdin työnseisaukset peruuttivat noin 1200 lähtevää tai saapuvaa lentovuoroa Saksan pääkentillä. Kymmenen Suomen-lentoa jäi lentämättä.

Liitto oli järjestänyt hiljattain työnseisauksia myös esimerkiksi sairaaloissa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot