Mainos
Mainos

Lähes kolmenkymmenen venäläissotilaan ruumiit löydetty Tshetsheniassa

Etelä-Tshetsheniasta löydettiin viime yönä ainakin 27 venäläisen sotilaan ruumiit, kertoivat venäläiset uutistoimistot lauantaina. Venäjän armeijan edustaja oli torstaina kertonut, että neljä venäläistä sotilasta oli saanut surmansa tshetsheenien väijytyksessä ja kateissa oli edelleen 39 sotilasta. Kaikkiaan 49 venäläissotilasta joutui keskiviikkona väijytykseen lähellä Vedenoa noin 40 kilometrin päässä Groznyistä kaakkoon.

Venäjä väittää tuhonneensa tshetseenitaistelijat

Permin alueen sisäministeriön tiedottaja Igor Kiseljov sanoi, että läheltä Zhani-Vedenon kylää oli löydetty 27 ruumista. Uutistoimisto Itar-Tassin haastattelema Kiseljov sanoi myös, että 23 sotilaista on jo tunnistettu. Uutistoimisto Interfax kertoi puolestaan, että paikalta oli löydetty 32 kuollutta venäläissotilasta. Samalla oli löydetty myös yksi haavoittunut sotilas.

Venäjän sisäministeri Vladimir Rushailo lensi eilen alueelle tutkimaan keskiviikkoista väijytysiskua. Rushailo sanoi eilen, että seitsemän sotilasta oli pelastettu 150-miehisen tshetsheenijoukon väijytyksestä. Venäjän armeija on jo viikkojen ajan väittänyt tuhonneensa tshetsheenien viimeiset tukikohdat. Venäläissotilaat ovat kuitenkin kärsineet raskaita tappioita viime viikkoina väijytyksissä ja taisteluissa tshetsheenien kanssa.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme