Mainos
Mainos

Lähes kuoliaaksi palanut nainen yllätti kaikki – triathlon vain viisi vuotta onnettomuuden jälkeen

Pahoja palovammoja lähes koko kehoonsa saanut australialaisnainen hämmästyttää sinnikkyydellään.

Australialainen Turia Pitt, 28, osallistui vuonna 2011 ultramaratoniin Länsi-Australiassa Kimberleyn alueella, kun hän joutui keskelle pensaspaloa. Palon keskelle jääneen Turian kehosta noin 65 prosenttia paloi, mutta nainen kuitenkin selvisi kuin ihmeen kaupalla.

Hengenvaarallisia vammoja saanut Pitt vietti sairaalassa peräti 864 päivää ja hänelle tehtiin yli 100 leikkausta. 

Nyt Pitt on osoittanut, että sinnikkyydellä pääsee mihin tahansa. BBC:n mukaan Pitt kilpaili sunnuntaina Sydneyn lähimaastossa pidetyssä Iron Man -triatlonissa ja pääsi peräti 226 kilometrin mittaisen reitin loppuun asti. 

Iron Man -kilpailu on erittäin raskas huippukuntoiselle kisaajallekin, sillä kisa koostuu 3,8 kilometrin uinnista, 180 kilometrin pyörälenkistä ja 42, 2 kilometrin maratonista. 

Turian aika oli huikea 13 tuntia, 24 minuuttia ja 41 sekuntia.

– En oikeastaan ajatellut sen suuremmin kokonaisuutta, pilkoin suorituksen pieniin osiin. Halusin vain päästä aina seuraavalle pisteelle, hän kuvaili vaatimattomasti BBC:lle. 

Pitt työskentelee nykyään motivaattorina ja puhujana. Triatlonin avulla hän keräsi rahaa korjaavia leikkauksia ilmaiseksi kehittyvien maiden varattomille ihmisille tarjoavalle Interplast-järjestölle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme