Mainos
Mainos

Lähes puoli miljoonaa euroa Uberin maajohtajan varoja takavarikoitiin kesällä – nyt hovioikeus kumosi päätöksen

Helsingin hovioikeus on kumonnut käräjäoikeuden kesällä antaman päätöksen, jolla kyytipalvelu Uberin Suomen maajohtajan omaisuutta määrättiin takavarikkoon.

Noin 245 000 euroa Joel Järvisen omaisuuta määrättiin niin kutsuttuun vakuustakavarikkoon. Vakuustakavarikon rahat käytetään myöhemmin esimerkiksi vahingonkorvauksiin tai sakkoihin, jos oikeus sellaisia määrää.

Takavarikon edellytyksenä on vaara, että takavarikon kohde pyrkisi välttämään korvaukset esimerkiksi kätkemällä omaisuuden.

Samalla hovioikeus määräsi, että Uber Finland Oy:n eli yhtiön osalta vaatimus vakuustakavarikon määräämisestä palautetaan Helsingin käräjäoikeuden käsiteltäväksi. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi aiemmin vaatimuksen siitä, että yhtiön varoja olisi takavarikoitu turvaamistoimena. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot