Mainos
Mainos

Lähes tuhat kuollut Intian monsuunisateissa

Ainakin 945 ihmistä on saanut surmansa monsuunisateiden aiheuttamissa tulvissa Intiassa tänä vuonna. Intian hallituksen arvioiden mukaan tulvat ovat myös vahingoittaneet viljasatoja 1,5 miljoonan hehtaarin alueella.

Viranomaisten mukaan tulvien viljasadoille aiheuttamia vahinkoja ei ole kyetty vielä arvioimaan täysin. Pahiten sateet ovat kuitenkin koetelleet riisisatoa.

Viime vuoden monsuunikaudella Intiassa sai surmansa 2065 ihmistä ja tulvat vahingoittivat satoa 2,8 miljoonan hehtaarin alueella. Noin 80 prosenttia Intian vuosittaisesta sademäärästä tulee heinäkuusta noin syyskuun loppuun kestävällä lounaismonsuunin kaudella.

Monsuunisateiden tuhoista huolimatta Intian maatalous on niistä täysin riippuvainen. Noin kaksi kolmannesta Intian työvoimasta työskentelee maataloudessa ja sen osuus Intian bruttokansantuotteesta on yli neljännes.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme