Mainos
Mainos

Lähestymiskiellosta halutaan EU:n laajuinen

Yhdessä Euroopan unionin jäsenmaassa määrätty lähestymiskielto voi jatkossa olla voimassa myös muissa EU-maissa, kirjoittaa Turun Sanomat.

EU:n yhteisellä lähestymiskieltojärjestelmällä halutaan suojata henkilöä, joka siirtyy EU-maasta toiseen joko pysyvästi tai väliaikaisesti.

Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Katariina Jahkola kertoo, että Suomi on ottanut myönteisen kannan Espanjan tekemään lakialoitteeseen, samoin kuin kymmenkunta muuta EU-maata.

Jahkolan mukaan uudistuksen yksityiskohdat ovat vielä auki, koska käytännöt vaihtelevat eri maissa. Eroja on vaikkapa siinä, millä perusteilla henkilö voidaan tuomita lähestymiskieltoon. Suomessa lähestymiskieltoon voi riittää henkeen tai terveyteen kohdistuvalla rikoksella uhkaaminen ja vakava häiriköinti, kun taas joissain muissa maissa edellytetään konkreettista rikosta.

- Lähtökohtana on, että lähestymiskieltoa valvotaan sen mukaan, missä maassa suojeltu henkilö on, Jahkola kertoo lehdelle.

Jahkola kertoo, ettei lakiuudistusta saada todennäköisesti hyväksyttyä vielä tänä vuonna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme