Mainos
Mainos

Lähetyssaarnaajien tuomio uhkaa Gambian turismia

Brittiläisen lähetyssaarnaajapariskunnan pakkotyötuomion arvellaan verottavan rajusti Gambian turismia. Noin puolet maassa vuosittain käyvästä noin sadastatuhannesta matkailijasta on brittejä.

Gambialainen oikeusistuin tuomitsi brittiläisen lähetyssaarnaajapariskunnan vuodeksi pakkotyöhön. Rangaistuksen syynä oli maan presidentin arvostelu.

Puolisot ovat myöntäneet lähettäneensä sähköposteja, joissa he kritisoivat itsevaltaista presidentti Yahya Jammehia ja tämän hallintoa. He joutuvat myös maksamaan noin 14 000 euron sakot.

Brittipari on asunut Gambiassa yhdeksän vuotta, ja pariskunnalla on kaksivuotias adoptiotytär. Aviopari on ylläpitänyt koulutuskeskusta ja tarjonnut ilmaista terveydenhuoltoa vangeille.

Presidentti Jammeh nousi Gambian johtoon vallankaappauksella 1994. Muun muassa ihmisoikeusjärjestö Amnesty on kritisoinut häntä toistuvista ihmisoikeusloukkauksista ja opposition toiminnan tukahduttamisesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme