Mainos
Mainos

Lähi-idän huipputapaamisen varmistumista odotetaan

Huomenna alkavaksi kaavaillun lähi-idän huipputapaamisen odotetaan varmistuvan tänään. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on kutsunut Washingtoniin neuvotteluihin Israelin presidentin Benjamin Netanyahun, palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin sekä Jordanian kuninkaan Husseinin ja Egyptin presidentin Hosni Mubarakin.

Yhdysvallat pyrkii rauhoittamaan Israelin ja palestiinalaisten välejä sen jälkeen, kun kiista Israelin Jerusalemissa avaamasta arkeologisesta tunnelista johti viime viikolla väkivaltaisuuksiin, joissa kuoli yli 70 ihmistä. Tunneli sijaitsee lähellä muslimien kolmanneksi pyhintä paikkaa, Al-Aqsaa eli Kalliomoskeijaa.

Mubarakin on määrä ilmoittaa tänään, osallistuuko hän tapaamiseen. Palestiinalaislähteiden mukaan Arafatin matkustamisesta Washingtoniin päätetään virallisesti vasta sitten, kun on saatu varmuus Mubarakin osallistumisesta.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme