Mainos
Mainos

Lähi-idän rauha ei edennyt Pariisissa

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu tapasivat tänään Pariisissa, mutta neuvotteluissa ei saavutettu merkittävää läpimurtoa, kertoi Albright.

Albrightin mukaan kolme tuntia kestänyt neuvottelu oli hyödyllinen, mutta Lähi-idän rauhanprosessin etenemisen kannalta neuvottelulla ei saavutettu uutta. Albrightin mukaan sekä Israelia että palestiinalaisia on nyt painostettava ryhtymään tositoimiin, jotta neuvotteluja päästäisiin taas jatkamaan yhdeksän kuukautta kestäneen umpikujan jälkeen.

Albright tapaa lauantaina Genevessä palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin, jota hän aikoo kehottaa ottamaan vakavasti Israelin parlamentin periaatelupauksen. Parlamentti on päättänyt, että Israel luovuttaa palestiinalaisille edelleen maa-alueita Länsirannalta. Luvatun vetäytymisen laajuutta tai aikataulua ei kuitenkaan ole kerrottu.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme