Mainos
Mainos

Lähi-idän rauhankvartetti perustaa apurahaston palestiinalaisille

Äärijärjestö Hamas jää tänään hyväksytyn suunnitelman ulkopuolelle. Siksi myöskään Israel ei vastusta länsimaiden apua talousahdingossa painiskelevalle Palestiinalle.

Lähi-idän rauhankvartetin kaikki osapuolet ovat hyväksyneet suunnitelman palestiinalaisten auttamiseksi. Kvartetin jäsenet EU, Yhdysvallat, Venäjä ja YK perustavat eräänlaisen apurahaston, jota kokeillaan aluksi kolmen kuukauden ajan.

Myös Israel hyväksyi päätöksen, koska palestiinalainen äärijärjestö Hamas ei hyödy rahastosta. Suunnitelman on tarkoitus helpottaa tavallisten palestiinalaisten elämää. Rahat kanavoidaan presidentin viraston kautta.

Palestiinan talousvaikeudet alkoivat, kun EU ja Yhdysvallat jäädyttivät suoran avun hallinnolle Hamasin noustua valtaan. EU ja Yhdysvallat pitävät Hamasia terroristijärjestönä. Ne vaativat Hamasia tunnustamaan Israelin valtion ja luopumaan väkivallasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme