Mainos
Mainos

Lähi-idän rauhanneuvotteluihin vaaditaan todellista edistystä

Lähi-idän kvartetti on laatinut aikataulun Israelin ja palestiinalaisten välisten rauhanneuvottelujen edistämiseksi. Kvartetti, eli EU, YK, Yhdysvallat ja Venäjä, kehottaa Israelia ja palestiinalaisia palaamaan neuvottelupöytään kuukauden sisällä.

- Toivomme, että osapuolet vastaavat myönteisesti, sanoo EU:n ulkoministeri Catherine Ashton.

Kvartetin tavoitteena on, että Lähi-idän rauhansopimus saataisiin aikaan ennen ensi vuoden loppua.

Kvartetti pyytää osapuolilta aluejakoa ja turvallisuutta koskevia esityksiä kolmen kuukauden sisällä. Kvartetti haluaa nähdä todellista edistystä rauhanneuvotteluissa puolessa vuodessa.

- Kvartetin ehdotus edustaa kansainvälisen yhteisön lujaa vakaumusta siitä, että oikeudenmukainen ja kestävä rauha voidaan saavuttaa vain osapuolten välisen yhteydenpidon avulla, lausui Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Clinton.

Palestiinalaiset vakuuttivat sitoutumistaan tiekarttaan sekä kansainväliseen lainsäädäntöön ja kehottivat Israelia tarttumaan tilaisuuteen. Israel kertoi perehtyvänsä ehdotukseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme