Mainos
Mainos

Lähi-idän rauhanneuvottelut jälleen jumissa

Lähi-idän rauhanneuvottelut ovat jälleen keskeytyneet. Tällä kertaa kyse on tiekiistasta. Israel on ilmoittanut lykkäävänsä Länsirannan ja Gazan palestiinalaisalueita yhdistävän niin sanotun "turvakäytävän" avaamista. Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelijat eivät ole päässeet sopimukseen hankkeen turvallisuuteen liittyvistä yksityiskohdista. Asiasta kertoivat molempien osapuolten edustajat.

Israel-PLO

Palestiinalaisedustaja syytti Israelia siitä, että tämä ei halunnut noudattaa viime kuussa solmittua Sharm el-Sheikhin sopimusta. Sopimuksen mukaan palestiinalaisalueet yhdistävä tie piti avata jo lokakuun 1. päivänä. Neuvottelut kuitenkin venyivät yli määräajan. Erimielisyyksiä on muun muassa siitä, kuka vastaa magneettisten kulkulupakorttien jakelusta. Korttien avulla Israel haluaa valvoa tien käyttäjiä. Palestiinalaiset haluavat myös takeet siitä, että Israel ei hyödynnä käytävää palestiinalaisaktivistien pidätykseen.

Israelin mukaan neuvotteluita jatketaan lähipäivinä. Israelin ja palestiinalaisten johtajat allekirjoittivat syyskuussa Sharm el-Sheikhissä Egyptissä sopimuksen Wyejoen sopimuksen täytäntöönpanosta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme