Mainos
Mainos

Lähi-idän rauhanprosessia herätellään Euroopassa

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright, palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu yrittävät eurooppalaisten päämiesten kanssa selvittää tänään Lähi-idän rauhanprosessin jatkamista. Neuvottelut ovat olleet jäissä maaliskuusta saakka.

Albright tapaa aamulla Pariisissa pääministeri Netanyahun ja tämän jälkeen Lontoossa niin ikään Lähi-idän rauhaan vaikuttavan Jasser Arafatin. Arafat keskustelee Lontoossa myös Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa. Netanyahu puolestaan pui rauhanprosessia Luxemburgissa maan ulkoministerin Jacques Poosin sekä pääministerin Jean-Claude Junckerin kanssa.

Luxemburgilaiset poliitikot ovat antaneet ymmärtää haluavansa kuulla myös palestiinalaisten mielipiteen ja he toivovatkin pääsevänsä keskustelemaan Arafatin kanssa. Varsinaisten kiistakumppaneiden, Arafatin ja Netanyahun, kohtaamista ei sen sijaan ole virallisesti suunniteltu.
(STT-DPA)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme