Mainos
Mainos

Lähi-idän rauhanprosessissa pientä edistystä

Israel ja palestiinalaiset ovat päässeet hiukan eteenpäin lukkiutuneissa rauhanneuvotteluissaan. Israelin puolustusministeri Jitzhak Mordechai keskusteli eilen palestiinalaisten suunnitteluministerin Nabil Shaathin kanssa Egyptin Israelin-suurlähettilään asunnossa.

-Keskustelut sujuivat myönteisessä hengessä ja niistä on lupa odottaa myös tuloksia, kuvaili puolustusministeri Mordechain tiedottaja.

Mordechai ja Saath sopivat tavoista, joilla vauhditetaan palestiinalaisten lentokentän avaamista Gazaan. Mordechai kertoi myös, että Israelin ulkoministeri David Levy on lähiaikoina valmis aloittamaan neuvottelut Gazan sataman avaamisesta. Nykyisten väliaikaisten rauhansopimusten mukaan Israel saa valvoa rajaliikennettä Gazan ja Länsirannan alueilla.

Israelin ja palestiinalaisten viralliset rauhanneuvottelut ovat olleet keskeytyksessä sitten viime maaliskuun, jolloin Israelin hallitus hyväksyi suunnitelmat juutalaisten asuinalueen rakentamisesta Itä-Jerusalemiin.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme