Mainos
Mainos

Lähi-idän talouskokous vastatuulessa

Sekä Irakin kriisi että arabimaiden nuiva suhtautuminen eivät lupaa hyvää Lähi-idän talouskokoukselle.

Qatarissa huomenna avattavan kokouksen tärkein tukija, Yhdysvallat, on tällä hetkellä liian kiireinen keskittyäkseen talouskokoukseen. Lisäksi tärkeimmät arabimaat ovat ilmoittaneet boikotoivansa kokousta vastalauseena jumiutuneille Lähi-idän rauhanneuvotteluille.

Palestiinalaiset päättivät eilen, etteivät palestiinalaisten edustajat matkusta Qatariin. Palestiinalaiset päättivät boikotoida kokousta muun muassa siksi, ettei Israel ole suostunut lopettamaan siirtokuntien rakentamista palestiinalaisille tärkeille alueille. Muun muassa Egypti ja Saudi-Arabia ilmoittivat jo aikaisemmin boikotoivansa kokousta. Israel on puolestaan ilmoittanut, että maa lähettää kokoukseen ulkoministerin sijasta alempiarvoisen edustajan. Vuosittain järjestettyjen talouskokousten avulla on pyritty Israelin ja arbimaiden talousyhteistyön lujittamiseen.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme