Mainos
Mainos

Lähi-idän turvallisuuskokous alkoi

Israel ja palestiinalaiset pääsivät myöhään illalla aloittamaan Jerusalemissa turvallisuuskokouksen, jossa osapuolten toivottiin pääsevän sopuun molempia sitovan tulitauon ehdoista. Ehdoista keskustellaan Yhdysvaltojen edustajan, keskustiedustelupalvelun CIA:n johtajan George Tenetin välityksellä.

Vielä muutamaa tuntia ennen keskustelujen aloittamista kerrottiin, että tapaaminen pidettäisiin Ramallahissa Länsirannalla. Alun perin eiliseksi määrättyä kokousta lykättiin, koska Tenetin esittämä tulitaukosuunnitelma ei saanut varauksetonta hyväksyntää palestiinalaisten keskuudessa. Tenet halusi lisää aikaa perehtyäkseen kummankin osapuolen kommentteihin. Israel on tukenut esitystä.

Tulitaukosuunnitelman yksityiskohtia ei ole virallisesti julkistettu. Lehtitietojen mukaan ehdotus vaatii Israelia vetäytymään niihin asemiin, joissa se oli ennen syyskuussa alkaneita väkivaltaisuuksia ja lopettamaan palestiinalaiskohteiden tulittamisen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme