Mainos
Mainos

Lähi-idässä taas levotonta

Israelin armeija ja palestiinalaiset tulittivat viime yönä toisiaan ainakin neljään otteeseen Länsirannalla ja Gazan alueella. Israelilaisjoukkojen asemien lähellä sattui lisäksi kaksi räjähdystä, kertoi Israelin sotilasedustaja.

Kukaan ei haavoittunut välikohtauksissa, mutta israelilainen nainen ja mies olivat aiemmin illalla haavoittuneet autoonsa kohdistuneessa tulituksessa juutalaissiirtokunnan lähellä Länsirannalla.

Israelin ulkoministeri Shlomo Ben-Ami kertoi tänään, että Yhdysvallat ja Israel vastustavat kansainvälisten tarkkailijoiden lähettämistä Länsirannalle ja Gazaan levottomuuksien hillitsemiseksi. Palestiinalaisviranomaiset pyysivät viime viikolla YK:ta lähettämään 2 000 sotilastarkkailijaa suojelemaan palestiinalaissiviilejä Israelin joukoilta.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton tapaa torstaina Washingtonissa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin ja sunnuntaina Israelin pääministerin Ehud Barakin.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme