Mainos
Mainos

Lähi-idässä taas väkivaltainen isku

Ainakin 11 ihmistä on haavoittunut aamulla Israelin Länsirannan palestiinalaisalueilla, kun Israelin armeija iski Tulkaremin kaupunkiin.

Israelin lyhyttä rynnäkköä kaupunkiin siivitti molempien osapuolien kiivas ammuskelu. Israelin puolustusministeri antoi eilen armeijan komentajille vapauden tunkeutua palestiinalaisten hallussa oleville alueille, mikäli komentajat "katsovat sen tarpeelliseksi".

Isku tehtiin vain vuorokausi sen jälkeen kun kansainvälisen ryhmän laatima Lähi-itä -raportti oli julkistettu. Sekä israelilaisten että palestiinalaisten edustajat ovat pitänneet raporttia tasapuolisena ja onnistuneena.

Raportissa on todettu, että Israelia ja palestiinalaisia ei voi pakottaa sovitteluratkaisuun. Raportissa esimerkiksi vaaditaan Israelia lopettamaan tappavien luotien käyttö mielenosoittajia vastaan sekä helpottamaan palestiinalaisten saartoa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme