Mainos
Mainos

Lähi-idässä väkivalta ennallaan

Väkivalta on jatkunut Lähi-idässä rauhoittelusta huolimatta.

Kivet lentävät Lähi-idässä

Palestiinalaislähteiden mukaan Gazassa Israelin sotilaat ampuivat eilen palestiinalaisen taksinkuljettajan. Länsirannalla puolestaan on ollut useita kahakoita ja 15-vuotias palestiinalaisnuori kuoli Hebronissa israelilaissotilaiden tulituksessa, samat lähteet kertovat. Israelin armeijan kertoman mukaan surmattu teini oli ollut heittämässä palopommia linja-autoon, jossa oli israelilaissiviilejä.

Yhdysvallat isännöi eilen israelilais- ja palestiinalaisosapuolien turvallisuuspäälliköiden tapaamista, jolla oli tarkoitus rauhoittaa levotonta tilannetta. Jordanian ulkoministeri puolestaan on ilmoittanut ensi maanantain Israelin-vierailusta ja tapaamisesta pääministeri Ariel Sharonin kanssa.

Myös Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit Colin Powell ja Igor Ivanov ovat yhdessä vedonneet osapuoliin, jotta tilanne Lähi-idässä rauhoittuisi ja uusi rauhanneuvottelukontakti syntyisi.
(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme