Mainos
Mainos

Lähteet: Bostonin pommiepäilty pystyy kommunikoimaan kirjoittamalla

Bostonin maratonin pommi-iskuista epäilty mies on pystynyt vastaamaan kysymyksiin kirjoittamalla, kertovat medialähteet.

Uutiskanava ABC:n ja NBC:n tietojen mukaan 19-vuotias Dzhokhar Tsarnaev on tajuissaan ja vastannut joihinkin viranomaisten kysymyksiin kirjoituksen avulla.

Tsarnaev on parhaillaan sairaalahoidossa. Bostonin poliisipäällikkö Ed Davis kertoi CBS:n haastattelussa, että epäilty oli saanut pakonsa aikana ampumahaavat suuhunsa ja jalkaansa.

Bostonin pormestari Tom Menino kommentoi aiemmin, että Tsarnajevin tila on erittäin vakava eikä hän pysty puhumaan.

Dzhokhar Tsarnaevia ja hänen 26-vuotiasta veljeään Tamerlan Tsarnajevia epäillään Bostonin pommi-iskujen tekijäksi. Viikko sitten tapahtuneissa iskuissa kuoli kolme ja haavoittui yli 170 henkilöä.

Syyttäjät valmistelevat parhaillaan syytteitä Dzhokhar Tsarnajevia vastaan. Tulevasta oikeudenkäynnistä on ennakoitu pitkää ja hankalaa.

Yhdysvalloissa vaaditaan selvitystä liittovaltion poliisin FBI:n toiminnasta. FBI haastatteli Tamerlania vuonna 2011, mutta ei löytänyt merkkejä terrorismitoiminnasta.

(MTV3–STT–Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme