Mainos
Mainos

Lähteet CNN:lle: Yatesin todistus ristiriidassa hallinnon Flynn-kommenttien kanssa

Yhdysvaltain entinen oikeusministeri Sally Yates on valmis ensi viikolla todistamaan senaatin tiedustelukomitealle, että hän varoitti Valkoista taloa presidentti Donald Trumpin entisestä turvallisuusneuvonantaja Michael Flynnistä useita viikkoja ennen kuin Flynn erotettiin. Asiasta kertovat lähteet CNN:lle. Lähteiden mukaan Yatesin todistus on ristiriidassa hallinnon kertoman version kanssa.

Yates varoitti tammikuussa Valkoista taloa, että Flynn valehteli kieltäessään, että oli keskustellut Venäjä-pakotteista Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään Sergei Kisljakin kanssa.

Flynn erosi CNN:n mukaan 18 päivää sen jälkeen, kun Yates oli varoittanut Valkoista taloa tästä, CNN kertoo. Flynn erosi, kun julki tuli, että hän oli valehdellut varapresidentti Mike Pencelle yhteydenpidostaan Kisljakin kanssa.

Yates ei kommentoinut CNN:lle asiaa. Hänen on määrä todistaa komitean edessä ensi viikon maanantaina. Tapausta lähellä olevan lähteen mukaan osa Yatesilla olevista tiedoista on salaiseksi luokiteltuja, mikä rajoittaa sitä, mitä Yates voi kertoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme