Mainos
Mainos

Lähteet: EgyptAirin turmakoneen ääninauhalla viitteitä tulipalosta

Lentoyhtiö EgyptAirin turmakoneen mustan laatikon ääninauhoitteissa on viitteitä siitä, että koneessa syttyi tulipalo, kertovat tutkintaa lähellä olevat lähteet.

Ääninauha viittaa siihen, että paloa on yritetty sammuttaa ennen mereensyöksyä. Lähteiden mukaan matkustajakoneen mereensyöksyn syy ei kuitenkaan vielä ole selvillä, ja ääninauhan tutkiminen jatkuu.

Asiasta uutisoi muun muassa sanomalehti Guardian.

Lentokoneiden ohjaamojen äänitallenteet sisältävät muun muassa ohjaamossa käytyjä keskusteluja ja lentokoneen järjestelmien hälytysääniä. Myös esimerkiksi nauhalle tallentuneet moottorin äänet voivat auttaa onnettomuustutkijoita selvittämään, mitä turmakoneessa tapahtui.

Toisen, lentotietoja sisältävän mustan laatikon tietojen mukaan EgyptAirin koneessa oli ollut savua. Laatikon tietojen mukaan turmakoneen savuhälyttimet olivat aktivoituneet lennon aikana. Tutkimuksissa koneen hylystä on myös löytynyt jälkiä noesta sekä korkean lämpötilan aiheuttamista vaurioista.

Pariisista Kairoon matkalla ollut kone putosi Välimereen toukokuussa. Mereensyöksyssä kuoli 66 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme