Mainos
Mainos

Lähteet: Iranin kiinniottamat amerikkalaissotilaat vapaaksi aamulla

Iranin kiinniottamat amerikkalaissotilaat pääsevät jatkamaan matkaansa aamun valjettua, kertovat lähteet Yhdysvaltain hallinnosta.

Iran otti kiinni kaksi Yhdysvaltain laivaston partioalusta ja niiden miehistöt Persianlahdella eilen. Alukset olivat ilmeisesti kulkeutuneet Iranin aluevesille. Niissä on yhteensä kymmenen merivoimien sotilasta.  

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry on ollut asiasta yhteydessä iranilaiseen kollegaansa Javad Sharifiin. Mailla ei ole diplomaattisuhteita, mutta Kerry ja Sharif tutustuivat Iranin ydinohjelmasta käydyissä neuvotteluissa.  

– Ministeri Kerryllä on läheinen suhde ulkoministeri Zarifiin. Olemme olleet yhteydessä iranilaisiin ja meille on vakuutettu, että sotilaat ovat turvassa ja he pääsevät jatkamaan matkaansa pian, kertoi Valkoisen talon tiedotusjohtaja Jen Psaki uutiskanava CNN:lle.  

CNN:n haastattelema lähde Yhdysvaltain asevoimista arvioi, ettei Iran vaikuta toimineen tapauksessa vihamielisesti.

Amerikkalaisalukset olivat lähellä Iranille kuuluvaa Farsin saarta, kun yhteys niihin katkesi. Joidenkin tietojen mukaan toiseen aluksista tuli tekninen vika, joka johti yhteyksien katkeamiseen ja aluksen harhautumiseen Iranin vesille.  

Alukset olivat tiettävästi matkalla Kuwaitista Bahrainiin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme