Mainos
Mainos

Lähteet: Obama sai myös Floridan

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on voittanut vaalit myös Floridassa, sanoivat sekä republikaani- että demokraattilähteet tänään Suomen aikaa. Virallinen ääntenlasku vaa'ankieliosavaltioihin kuuluvassa Floridassa on edelleen kesken.

– Floridan demokraattien puolesta onnittelen presidentti Barack Obamaa uudelleenvalinnasta ja Floridan 29 valitsijamiehen saamisesta, sanoi Floridan demokraattien puheenjohtaja Rod Smith.

Myös republikaanien leirissä oltiin valmiita myöntämään tappio.

– Florida oli voitettavissa, ja luulimme tehneemme sen, mitä voittoon vaaditaan. Ilmeisesti emme tehneet, ja siksi minulla ja kaikilla muillakin on tunne, että jotain jäi kesken, pyöritteli republikaanien edustaja Brett Doster.

Obamalla on jo takanaan 303 valitsijamiestä, kun voittoon tarvitaan 270. Floridan 29 valitsijamiehen kohtalo tiedetään virallisesti huomenna, jolloin ääntenlaskun on määrä valmistua.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme