Mainos
Mainos

Lähteet: Vaimo tiesi Orlandon ampujan hyökkäysaikeista

Yhdysvalloissa Orlandossa homoklubilla kymmeniä ihmisiä surmanneen Omar Mateenin vaimo tiesi miehensä hyökkäysaikeista.

Asiasta kertovat useat viestimet, muun muassa uutiskanava NBC, joka perustaa tietonsa nimettömiin viranomaislähteisiin.

Sen mukaan vaimo on kertonut nyt liittovaltion poliisille FBI:lle, että hän yritti puhua miehensä luopumaan suunnitelmistaan iskeä klubille.

Vaimo sanoi olleensa Mateenin mukana, kun hän osti ammuksia ja asekotelon. Hän oli myös kerran vienyt puolisonsa Pulse-klubille, koska mies halusi kartoittaa paikkaa tarkemmin. Pariskunta ehti olla naimisissa kolme ja puoli vuotta.

Sunnuntain joukkoampumisessa Pulse-klubilla kuoli 49 ihmistä, minkä lisäksi yli 50 haavoittui vakavasti. ABC:n mukaan haavoittuneista noin puolet on edelleen sairaalahoidossa, ja kuusi heistä on kriittisessä tilassa.

ABC kertoo, että vaimo ei tullut oma-aloitteisesti viranomaisten juttusille, vaan alkoi tehdä yhteistyötä vasta, kun hänelle näytettiin kuvamateriaalia, jossa hän on ampujan kanssa useissa eri paikoissa Orlandossa. Viranomaiset tutkivat, pohtiko pariskunta mahdollisia hyökkäyskohteita kaupungilla.

Lähteiden mukaan vaimoa vastaan harkitaan nyt syytteitä, koska hän ei kertonut tietojaan aiemmin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme