Mainos
Mainos

Lähteet: Vatikaaniin jääminen suojaa eroavaa paavia myös syytteiltä

Paavi Benedictuksen päätös asettua Vatikaaniin eronsa jälkeen tuo hänelle turvaa ja yksityisyyttä sekä takaa hänelle syytesuojan, kirkon lähteet kertovat.

– On aivan välttämätöntä, että hän jää Vatikaaniin, eräs nimettömänä esiintynyt Vatikaanin lähde toteaa uutistoimisto Reutersille.

Sama lähde lisää, että Benedictuksen tulisi saada "arvokkaat" viimeiset vuodet.

Vatikaanin lähteiden mukaan on kolme pääsyytä siihen, että Benedictus XVI asettuu eronsa jälkeen luostariin Vatikaanissa.

Ensimmäisen perustelun mukaan Vatikaanin poliisi tuntee jo paavin ja hänen tapansa, joten se pystyy takaamaan paavin turvallisuuden ja yksityisyyden parhaiten.

Toinen näkökohta on, että paavin pysyvä muutto esimerkiksi saksalaiseen luostariin voisi tehdä tästä muuttopaikasta pyhiinvaelluskohteen.

Viimeinen peruste liittyy mahdollisiin syytteisiin, jotka puolestaan liittyvät katolisen kirkon piirissä ilmi tulleisiin seksuaalisiin hyväksikäyttötapauksiin.

Benedictus eroaa 28. helmikuuta.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme