Mainos
Mainos

Lähteet: Yhdysvallat siirtämässä ydinohjuksensa Turkista Romaniaan – suhteet Venäjään vaarassa

Yhdysvallat on aloittamassa ydinaseiden siirtämisen pois Turkista maiden kiristyneiden välien ja Turkin epävarman tilanteen vuoksi. Asiasta kertoo kaksi eri lähdettä.

Tuoreen Simson-tutkimuskeskuksen raportin mukaan Yhdysvalloilla on noin 50 ydinohjusta sijoitettuna Turkin Incirlikissä sijaitsevaan tukikohtaan. Incirlik sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Syyrian rajasta.

Turkin heinäkuisen sotilasvallankaappausyrityksen jälkeen tukikohdan sähköt katkaistiin ja Turkki kielsi Yhdysvaltojen lentokoneita lähtemästä tai saapumasta tukikohtaan. Myös tukikohdan komentaja pidätettiin ja hänen väitettiin osallistuneen vallankaappausyritykseen.

EurActiv-verkkomedialle puhuneen lähteen mukaan Washington on menettänyt luottamuksensa Ankaraan ydinkärkien isäntänä. Lähteen mukaan ydinohjukset siirretään Deveselun lentotukikohtaan Romaniaan.

EurActiv on pyytänyt kommentteja Yhdysvalloilta, Turkilta ja Romanialta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme