Mainos
Mainos

Laillinen Subutex-tuonti Virosta loppuu

Jatkossa Subutexin ja muiden huumaavien lääkkeiden tuontiin tarvitaan todistus, jonka suomalainen voi saada vain Suomesta suomalaisen reseptin perusteella.

Opiaattien, kuten heroiinin, korvaushoitoon käytettävää Subutexia ei voi enää tuoda Virosta laillisesti, kun Viro liittyy Schengen-alueeseen. Se tapahtunee vuoden lopulla.

Sosiaali- ja terveysministeriössä arvioidaan laillisen tuonnin loppumisen johtavan siihen, että lääkkeiden salakuljetus lisääntyy. Ministeriön tietojen mukaan Suomessa on 550-600 henkilöä, jotka hankkivat Subutexia Virosta.

Yleensä he ovat saaneet reseptin Virosta.

Jatkossa Subutexin ja muiden huumaavien lääkkeiden tuontiin tarvitaan kuitenkin todistus, jonka suomalainen voi saada vain Suomesta suomalaisen reseptin perusteella.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä ja Viron sosiaali- ja terveysministeri Maret Maripuu pohtivat tilannetta tapaamisessaan tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme