Mainos
Mainos

Kööpenhaminan lentokentällä laiton työnseisaus – kymmeniä suomalaisia motissa

Perjantai-iltana Kööpenhaminan lentoasemalta lähtevät lennot viivästyivät tai peruuntuivat rahtaajien laittoman työnseisauksen vuoksi. Lisäinformaatiota lennoistaan kentällä odotti ilta yhdentoista jälkeen kymmeniä suomalaisia.

Kööpenhaminan lentoasemalta kerrotaan, että kyse olisi SAS:in lakosta, mutta SAS:in edustajan mukaan yhtiöllä ei ole mitään työntekijöiden kanssa neuvottelupöydällä tällä hetkellä.

– Kyseessä on laiton työnseisaus. Työntekijät lähtivät iltaseitsemäksi liittokokoukseen. Heidän piti palata kokouksen jälkeen, mutta he ovatkin jääneet toiseen kokoukseen, joka alkoi klo 21.30, yhtiön Tukholman lehdistövastaava Malin Silander kertoo. 

SAS:in nettisivujen mukaan lento Helsinkiin lähtee lauantaiaamuna kello 8.05 paikallista aikaa. Seuraava lento puolestaan lähtee kello 9.50.

Kööpenhaminassa jatkolentoa odottavan suomalaismatkustajan mukaan sulkeutumassa olevalla kentällä Terminaali 3:ssa lisäinformaatiota odotti perjantaina illalla yhdentoista jälkeen kymmeniä suomalaisia. 

– Miehet dokaavat ja lapset nukkuvat vanhempiensa sylissä, kertoo paikalla oleva suomalainen matkustaja MTV Uutisille.

– Ja minä nukun kohta yhden merimiehen sylissä, kuittaa toinen matkustaja.

Suomalaismatkustajan mukaan terminaali kolmosessa on noin 150 matkustajaa, jotka odottavat lisätietoja kohtalostaan. Terminaalin ravintolat ovat menossa kiinni, eivätkä matkustajat tiedä, milloin he pääsevät lennoilleen. Tiedonkulussa on kentällä ongelmia.

– Me tulimme lennolla Luxembourgista, ja koneessa oli paljon suomalaisia. Kyllä täällä kymmeniä on. Informaatio ei pelaa, emmekä tiedä, milloin lennot mahdollisesti lähtevät. Jonot lentoyhtiöiden tiskeille ovat valtavat. En usko, että täältä enää kukaan tänään lentää.

Kentälle on tiettävästi laskeutunut lentoja normaalisti.

Lähtevien lentojen tilannetta voi seurata lentoaseman omilla sivuilla täältä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme