Mainos
Mainos

Laittomat ulkomaalaiset siivoavat Ruotsin hallituksen tiloja

Ruotsissa luvatta olevat ulkomaalaiset ovat useaan otteeseen huolehtineen hallituksen kanslian siivouksesta, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Kanslian turvallisuuspäällikkö Jan Mårtenson on tyrmistynyt asiasta. Hänen mukaansa Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on tutkinut tarkasti kaikki kanslian käyttämät siivousyritykset ja niiden palveluksessa olevan henkilöstön.

-Tämä on meidän kannaltamme täysin sopimatonta. Jos löydämme puutteita nykyisessä valvonnassa, ne tullaan korjaamaan, Mårtenson sanoo. Ruotsalaisten yritysten palveluksessa on tuhansia ulkomaalaisia, jotka ovat maassa ilman oleskelu- ja työlupaa.

Ruotsin hallitus on arvostellut tämänkaltaista halpatyövoiman hyväksikäyttöä. Keskiviikon vastaisena yönä hakkeroijat olivat tunkeutuneet Ruotsin hallituksen kotisivuille ja korvanneet viranomaistiedotukset karkeilla pornokuvilla.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme