Mainos
Mainos

Laivassa yli 25 eri maan kansalaisia – matkustajalistalla ruotsalainen, mutta ei suomalaisia

Välimerellä syttyneessä matkustaja-aluksella on matkustajia yli 25 eri maasta. Suomalaisia laivalla ei matkustajalistan mukaan ole.

Sen sijaan matkustajalistalla yhden matkustajan kansallisuudeksi mainitaan Ruotsi. Muun muassa saksalaisia matkustajalistan mukaan on 18, venäläisiä kaksi ja brittejä kaksi. Hollantilaisia matkustajalistan mukaan aluksella on 3, belgialaisia 3, ranskalaisia 11 ja sveitsiläisiä 10.

Eniten matkustajia on Italiasta ja Kreikasta. Edellä mainittujen lisäksi aluksella on myös muun muassa afganistanilaisia, turkkilaisia, albanialaisia, bulgarialaisia, itävaltalaisia, kanadalaisia, egyptiläisiä ja ukrainalaisia matkustajia.

Kreikan viranomaiset julkistivat listan aluksen miehistöstä ja matkustajista sunnuntaina iltapäivällä.

Kreikan rannikkovartioston mukaan Välimerellä palavalta italialaislaivalta on pelastettu ainakin 130 ihmistä. Tiedot pelastuneiden määrästä ovat olleet osin ristiriitaisia. Kreikasta Italiaan matkalla olleella Norman Atlantic -aluksella oli lähes 480 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Apu helikoptereiden varassa

Pelastustöitä on haitannut erittäin huono sää. Toisten alusten on ollut vaikea päästä Albaniaa kohti ajelehtivan onnettomuusaluksen lähelle, minkä vuoksi ihmisiä on kuljetettu laivoille helikoptereilla.  
Onnettomuuden ei ainakaan toistaiseksi tiedetä vaatineen kuolonuhreja.

Tulipalo laivalla sai alkunsa autokannelta, missä yli 200 ajoneuvon joukossa oli useita oliiviöljyä kuljettaneita säiliöautoja. Iltaa kohden tulipalon aluksella kerrotaan laantuneen, mutta se ei ilmeisesti ole kuitenkaan kokonaan sammunut.

Monet turmalaivalla olevat ovat soittaneet päivän mittaan epätoivoisia puheluita palavalta alukselta.

– Olemme ylimmällä kannella. Me olemme märissämme ja kylmissämme ja yskimme savun takia. Täällä on naisia, lapsia ja vanhoja ihmisiä, kertoi matkustaja Giorgos Styliaras kreikkalaiselle Mega TV:lle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme