Mainos
Mainos

Lakivaliokunta puolsi Clintonin syyttämistä

Yhdysvaltain edustajainhuoneen lakivaliokunta äänesti myöhään eilen sen puolesta, että presidentti Bill Clinton asetetaan syytteeseen kahdesta väärästä valasta ja oikeuden työn estämisestä. Viraltapanomenettelystä vastaavan lakivaliokunnan odotetaan äänestävän neljännestä syytekohdasta Suomen aikaa myöhään illalla tai huomisaamuna.

Koska valiokunta puolsi presidentin syyttämistä, asia menee seuraavaksi koko edustajainhuoneen käsittelyyn. Jos syytteet saavat vielä sielläkin enemmistön tuen, Clinton joutuu vastaamaan valtakunnanoikeuteen, jona toimii kongressin senaatti.

Presidentti Clinton piti juuri ennen äänestystä puheen, jossa hän sanoi kohtalonsa olevan Yhdysvaltain kansan ja kongressin käsissä. Hän sanoi olevansa syvästi pahoillaan siitä, mitä on tehnyt. Clinton sanoi myös olevansa valmis ottamaan vastaan kongressin moitteet. Hän ei kuitenkaan myöntänyt syyllistyneensä väärään valaan, kuten monet republikaanit olivat vaatineet ehtona sille, että Clintonia vastaan ei nostettaisi syytteitä.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme