Mainos
Mainos

Lakko pysäytti Britannian

Lakko sulki kouluja ja pysäytti liikennettä Britanniassa. Lakkolaisia oli arviolta 1,5 miljoonaa.

Yli miljoona kunnallisen alan työntekijää oli vuorokauden vastalauselakossa Britanniassa tiistaina. Lakon takana oli 11 ammattiliittoa, ja lakkoa on luonnehdittu Britannian laajimmaksi sitten vuoden 1926 yleislakon.

Työntekijöiden mukaan lakkolaisia oli ehkä jopa 1,5 miljoonaa. Työnantajaliitto luonnehti työntekijöiden arviota "yltiöpäisen optimistiseksi".

Lakon vuoksi tuhannet koulut olivat kiinni ja liikenne oli pysähdyksissä monin paikoin. Lakkolaiset olivat asettaneet lakkovahteja mm. poliisiasemien, koulujen, kirjastojen ja museoiden edustoille.

Kunnallisen alan työntekijät osoittivat lakolla mieltä hallituksen valmistelemaa eläkeuudistusta vastaan. Ammattiliitot valmistelevat myös muita vastalausetoimia.

Uudistus epäisi useilta työntekijöiltä mahdollisuuden täyteen eläkkeeseen 60 vuoden iässä. Hallituksen mukaan nykyinen laki on syrjivä ja sitä täytyy muuttaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme