Mainos
Mainos

Lakko sotkee liikennettä Ranskassa

Junaliikenteen lakko on aiheuttanut kaaoksen Pariisin ympäristössä.

Rautatieyhtiö SNCF:n lakkoilevat työntekijät vaativat parannuksia palkkaan ja työoloihin sekä vastustavat yhtiön uudistamissuunnitelmia.

SNCF:n työntekijät haluavat kuuden prosentin palkankorotuksen ja vastustavat yhtiön suunnitelmia vähentää 3500 työpaikkaa tämän vuoden aikana. Arviolta joka neljäs 180 000 työntekijästä on mukana lakossa.

Vuorokauden kestävä lakko on aiheuttanut useiden kauko- ja paikallisjunavuorojen peruutuksia. Yhä usempi työmatkalainen on turvautunut oman auton käyttöön, mikä on johtanut valtaviin ruuhkiin Pariisin ympäristössä.

Lakot jatkuvat

Eilen Electricité de France -sähköyhtiön työntekijät lakkoilivat yhtiön uudistussuunnitelmia vastaan. Huomenna lakkoilijoihin uskotaan liittyvän terveysalan ja lentokenttien työntekijöitä, jotka protestoivat kehnoja työoloja ja työvoiman puutetta vastaan.

Lakot aiheuttavat painetta pääministeri Jean-Pierre Raffarinille vain kaksi kuukautta ennen paikallisvaaleja, joiden uskotaan mittaavan myös pääministerin suosion.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme