Mainos
Mainos

Lämpöaalto Eurooppaan - Saksaan lähes 30 astetta, Baltiassakin kesäistä

Loppuviikolla Euroopassa palataan paikoin kesäisiin lämpötiloihin, kun lämmintä ilmaa virtaa Keski-Eurooppaan Afrikasta.

Eurooppa jakautuu tällä viikolla kahtia kahden erilaisen ilmamassan välillä: toinen on sateinen ja viileä, toinen aurinkoinen ja lämmin. Lämmintä ilmaa virtaa Keski-Eurooppaan Afrikasta asti tavallisen länsivirtauksen sijaan.

Saksassa ja Puolassa lämpötila voi kohota perjantaina ja lauantaina paikoin lähes 30 asteeseen. Etelä-Ruotsissa ja Baltiassakin lämpöä voi olla yli 20 astetta.

– Suomi kuuluu loppuviikolla kahden erilaisen ilmamassan välille, joten sää on täällä sateista, eivätkä lämpötilat pääse nousemaan esimerkiksi Baltian lukemiin. Perjantaina Suomen eteläosassa voidaan päästä kuitenkin 13-14 asteeseen, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Espanjassa ja Portugalissa sää on epävakaista. Italiassa, Kreikassa ja Turkissa lämpötilat ovat vielä 25 asteen tuntumassa tai sen yläpuolella.

(MTV3)

Katso maailman sää videolta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme