Mainos
Mainos

Lämpöaalto vaatii uhreja Euroopassa

Pitkään jatkunut lämpöaalto koettelee erityisesti vanhoja ja sairaita.

Pohjois-Italiassa kuolee yhä enemmän vanhoja ja sairaita ihmisiä lämpöaallon seurauksena. Italialainen La Stampa -lehti kertoo lääkäreitä lainaten, että kuolleiden määrä on selvästi korkeampi kuin tavallisesti.

Pelkästään Torinossa kuoli yhden päivän aikana 23 ihmistä, mikä on kolme kertaa enemmän kuin keskimäärin. Milanon viranomaiset rekisteröivät yhden päivän aikana 16 kuolemantapausta. Suurin osa menehtyneistä oli vanhoja ja sairaita, joilla oli ollut sydän- ja verisuoniongelmia tai hengityselinsairauksia.

Pohjois-Italiaa on piinannut jo viikkoja helleaalto, jonka aikana lämpötila on pysytellyt 40 asteen tuntumassa. Ranskan viranomaiset puolestaan kertoivat, että yli sata ihmistä on kuollut Pariisin ympäristössä perjantaista lähtien kuumuuden seurauksena.

Pariisin terveys- ja sosiaaliviraston edustaja huomautti kuitenkin, ettei aina ole helppo päätellä, onko kuolema kuumuuden aiheuttama.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme