Mainos
Mainos

Länsijohtajia kaivataan YK:n ruokakokouksessa

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n isännöimä ruokakokous alkoi tänään Roomassa. Kokouksessa loistavat poissaolollaan läntisten teollisuusmaiden päämiehet.

Suuri osa läntisten teollisuusmaiden presidenteistä ja pääministereistä loistaa poissaolollaan YK:n tänään aloittamassa ruokakokouksssa Roomassa. Avaustilaisuuteen osallistui rikkaasta lännestä vain Italian ja Espanjan johtajat.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n pääjohtaja Jacques Diouf muistutti avajaispuheessaan, että maailmanjohtajat asettivat vuonna 1996 tavoitteeksi aliravittujen määrän puolittamisen 800 miljoonasta vuoteen 2015 mennessä.

Diouf ennätti jo ennen kokouksen alkua paheksua sitä, että paikalla on vain kaksi vallanpitäjää teollisuusmaiden yhteistyöjärjestöstä OECD:sta. Dioufin mukaan tämä kertoo suhtautumisesta nälkään ja sen poliittisesta merkityksestä.

- Meillä on tässä hyvä osoitus poliittisesta prioriteetista, joka on annettu nälkästrategialle, Diouf muotoili.

Teollisuusmaita edustavat paikalla lähinnä maatalousasioista vastaavat ministerit, joiden uskotaan vastustavan YK:n vaatimuksia saada lisää varoja ruokaongelman ratkaisemiseen. Paikalle saapuu yhteensä 180 maan edustajat.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme