Mainos
Mainos

Länsirannalla siepatut vapaiksi

Palestiinalaisten sieppaamat länsimaalaiset on vapautettu lyhyen vankeuden jälkeen. Kaappauksesta saatujen ristiriitaisten tietojen mukaan yksi heistä saattaa olla suomalainen.

Kolme ulkomaalaista kirkon vapaaehtoistyöntekijää siepattiin yöllä Nablusissa Länsirannalla. Palestiinalaisten turvallisuuslähteiden mukaan heidät vapautettiin kaksi tuntia kaappauksen jälkeen.

Siepattujen kansalaisuudesta liikkuu ristiriitaisia tietoja. Kansainvälisten uutistoimistojen AFP:n ja DPA:n mukaan yksi kaapatuista olisi ollut suomalainen. Reutersin mukaan kolme vankeina ollutta ovat sen sijaan kotoisin Britanniasta, Yhdysvalloista ja Irlannista.

Ulkoministeriön palestiinalaisalueiden yhteystoimiston päällikön Keijo Ruokorannan mukaan Nablusissa ei tiettävästi ole ketään suomalaisia. Ramallahissa toimivan Ruokorannan mukaan hänellä on yleensä tieto alueella olevista suomalaisista.

Myöskään yksikään suomalainen kirkko ei toimi Nablusissa. Suomen lähetysseura tosin toimii Jerusalemissa ja Ramallahissa.

Kaappaajien henkilöllisyydestä ja motiiveista ei ole vielä tietoa. AFP:n haastattelema Fatah-järjestön aseellisen siiven al-Aksan marttyyrien prikaatien edustaja tuomitsi kaappaukset.

Poliisi on aloittanut laajat tutkimukset sieppauksen selvittämiseksi.

(MTV3-AFP-Reuters-BBC-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme