Mainos
Mainos

Läpimurto lääketieteessä – kaksosilla yhteiset keuhkot, erottaminen onnistui

Keuhkot ja joitain muita elinjärjestelmiä jakaneet kaksoset on onnistuttu erottamaan toisistaan onnistuneesti ensimmäistä kertaa.

Kymmenen kuukauden ikäiset siamilaiset kaksoset on onnistuttu erottamaan toisistaan Teksasissa, kertoo Fox News. Kaksosilla oli esimerkiksi yhteinen rintakehä ja keuhkot.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun kaksoset, jotka jakavat juuri nämä osat on onnistuttu erottamaan. Tämä oli haastava leikkaus, sillä tytöt jakoivat joitain elinjärjestelmiä, johtava kirurgi Darrell Cass sanoi lausunnossaan.

Teksasilaisen lastensairaalan 26 lääkärin ja hoitajan tiimi työskenteli yli vuorokauden kahden tytön erottamiseksi. Lapsille oli tehty joitain leikkauksia jo ennen lopullista erottamisesta.

Kaksosten tila on tällä hetkellä vakaa, mutta lääkärit odottavat, että heille täytyy tehdä lisää leikkauksia vielä tulevaisuudessa.

Kaksoset syntyivät keisarinleikkauksella huhtikuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme