Mainos
Mainos

Läpimurto syöpähoidossa? Tuhkarokkovirus poisti naisen verisyövän

Vaikeaa verisyöpää sairastava nainen on parantunut saatuaan valtaisan kerta-annoksen tuhkarokkorokotetta. Lääketieteellisen kokeen tulos julkistettiin Yhdysvalloissa torstaina.  

Amerikkalainen Stacy Erholtz oli sairastanut verisyöpää kymmenen vuotta, ja tautia oli yritetty parantaa monilla eri tavoilla.  Mikään hoito ei ollut auttanut.  

Mullistavassa kokeessa potilas sai niin suuren määrän tuhkarokkovirusta, että sillä määrällä olisi voinut rokottaa 10 miljoonaa ihmistä.  Hän sai ensin kovan päänsäryn ja korkean kuumeen, mutta 36 tuntia myöhemmin hänen syöpäkasvaimensa alkoivat pienentyä.  

Hänen otsassaan ollut golfpallon kokoinen kasvain hävisi kokonaan muutamassa viikossa.  Naisella ei ole ollut syöpää yli puoleen vuoteen. 

Mayo-klinikan tutkimusryhmä oli havainnut kokeissaan, että tuhkarokkovirus on myrkkyä syöpäsoluille. Tuhkarokkorokote on yksi sellaisista rokotteista, jotka sisältävät eläviä heikennettyjä taudinaiheuttajia.

Tutkijat valitsivat kaksi syöpäpotilasta kokeeseen. Heitä yritettiin hoitaa ensin pienemmällä määrällä virusta, mutta sillä ei ollut vaikutusta.  

Kun testattavat saivat suuremman määrän virusta, molemmat potilaista alkoivat parantua, mutta toinen potilaista sairastui myöhemmin uudelleen.  

Tutkijat ovat toiveikkaita löydöstään, mutta seuraavaksi virushoitoa aletaan testata paljon suuremmassa kliinisessä kokeessa.

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme