Mainos
Mainos

Lapset opetetaan sotimaan Itä-Ukrainassa, nuorimmat 10-vuotiaita: "Lapset pois kaduilta”

Lapset ovat pukeutuneet armeijan univormuihin ja opettelevat lataamaan Kalashnikov-kivääreitä. Välillä he opettelevat muita sotilaan tarvitsemia taitoja.

Meneillään on "Vityaz" -niminen kerho itä-ukrainalaisessa Amvrosijivkan kaupungissa. Siellä eri-ikäisille lapsille opetetaan taistelutaitoja – kuten miten esimerkiksi ammutaan aseella.

– Yritämme kovasti, että lapsemme pysyisivät poissa politiikasta ja sitoutuisivat isänmaalliseen liikkeeseen. Me opetamme heidät rakastamaan kotimaataan, kaupunkiaan, kertoo kerhon johtaja Oleg Machula uutistoimisto AP:lle.

Venäjä-mieliset separatistit ottivat osia alueesta haltuunsa huhtikuussa 2014. Johtaja Machula sanoo, ettei kerholla ole mitään yhteyttä venäjätaustaisiin kapinallisiin. Silti osa kerhon jäsenistä jo suunnittelee tulevaisuuttaan armeijassa.

Machulan mukaan kerho perustettiin tunnuslauseen ”otamme lapset pois kaduilta” alle.

Unicefin mukaan sota on vaikuttanut lähes 600 lapseen itäisessä Ukrainassa. Jotta lasten ajatukset saataisiin pois sodan julmuuksista, heille pidetään erilaisia harrastuskerhoja. Ennen sotaa kerhoissa kävi yli 600 lasta, nyt niissä on vain parisataa. Lämmitystä ei ole saatavilla, ja materiaalit täyty ostaa itse.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme