Mainos
Mainos

Lapset pyöräilivät suoraan myrkkylammikkoon – vakavia palovammoja

Kaksi lasta on saanut vakavia palovammoja, kun he pyöräilivät mutakuopan läpi Zutendaalissa Belgian koilisosassa. Mutakuoppa sisälsi myrkyllistä jätettä ja sen epäillään olevan peräisin läheiseltä tehtaalta, joka valmistaa synteettisiä lääkkeitä.

Kaksi muutakin lasta ja yksi aikuinen sai pienempiä palovammoja jätteestä. Kaksi vakavammin loukkaantunutta lasta saivat toisen ja kolmen asteen palovammoja jalkoihinsa.

Viranomaisten mukaan on vielä epäselvää kuka on jättänyt jätteen metsään. Zutendaalin alue on metsäistä ja jäte on jätetty keskelle tiheää metsää. Myrkystä loukkaantuneet uhrit majailivat läheisellä leirintäalueella.

Mutalammikko saastui voimakkaasta kemiallisesta aineesta. Alan ammattilaiset tulivat siivoamaan myrkkyä pois maastosta. Ensimmäisen mutalammikon lisäksi viranomaiset löysivät myös toisen mutalammikon, missä oli myrkkyä. Tietojen mukaan myrkyssä olisi aineisosasia hydrokloridihaposta ja natriumhydroksidista, eli lipeästä. Poliisi ei ole kuitenkaan vahvistanut tätä.

Poliisi tutkii tapausta, eikä ole vielä nimennyt epäilyjä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme