Mainos
Mainos

Lapsi pukeutui Hitleriksi ja voitti parhaan asun palkinnon – koulu pyytää anteeksi

Historiasta innostunut lapsi, koulun naamiaiset ja kiireinen opettaja. Lopputulos oli se, että oppilas pukeutui naamiaisiin Hitleriksi ja palkittiin juhlan parhaana pukeutujana – vierailulla olleiden juutalaiskoululaisten edessä.

Australian Melbournessa sijaitsevassa koulussa järjestettiin naamiaiset, joihin oppilaat saivat pukeutua. Yksi lapsista pukeutui kuitenkin Hitleriksi ja nostatti kohun.

St Philipsin koulun rehtori sanoo nyt australialaisen news.comin mukaan, että juhlien palkitsemisessa tehtiin selvä arviointivirhe. Koulu on myös pyytänyt anteeksi juutalaisilta vaihto-oppilailta. 

– Kokosimme heidät (vaihto-oppilaat) yhteen ja he olivat fantastisia ja ymmärtäväisiä, rehtori Roger Herbert kertoo.

Oppilas kysyi lupaa pukuunsa

Oppilas oli kysynyt ennen juhlaa lupaa opettajalta pukuunsa.

– Kiireisessä koulussa oppilas meni luotetun henkilökunnan jäsenen luo ja kysyi: onko tämä ok? Ja aikuinen vastasi, että on, Herbert sanoo.

Rehtori kertoo hyväksynnän antaneen opettajan olevan nyt täysin palasina.

– Olen hyvin huolestunut hänestä, rehtori jatkaa.

Rehtorin mukaan Hitleriksi pukeutunut oppilas on kiinnostunut historiasta ja politiikasta ja teki oikein kysyessään lupaa pidetyltä ja ammattitaitoiselta opettajalta, joka rehtorin mukaan ”käsitti tilanteen väärin”.

– Me koululla tuemme nyt opettajaa, oppilasta ja hänen perhettään. Tämä on ollut meille kaikille hyvin järkyttävä opetus.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme