Mainos
Mainos

Lapsikauppa rehottaa Kiinassa

Kiinassa on pidätetty 608 ihmistä epäiltynä lapsikaupasta, maan viranomaiset kertoivat keskiviikkona. Kymmenen provinssia kattaneessa tutkinnassa poliisi otti lisäksi huostaan 178 ihmiskaupan uhriksi joutunutta lasta, joiden joukossa oli myös pikkuvauvoja.

Kiinan viranomaiset kutsuvat pidätyksiä yhdeksi suurimmista voitoista ihmiskaupan vastaisessa taistelussa. Poliisi pääsi lapsikauppiaiden jäljille keväällä. Pidätykset tehtiin marraskuun lopussa.

Lapsikauppa on vakava ongelma Kiinassa, jossa yhden lapsen politiikka on vääristänyt lasten sukupuolijakaumaa. Poikalasten suosiminen on johtanut muun muassa tyttösikiöiden abortoimiseen ja tyttövauvojen hylkäämisiin.

Lapsikauppiaat välittävät poikia poikaa toivoville perheille, ja tyttöjä myydään tuleviksi vaimoiksi rikkaiden perheiden pojille. Kiinan poliisi on tutkinut myös tapauksia, joissa paikallisviranomaisten epäillään myyneen yhden lapsen politiikkaa rikkoneiden perheiden lapsia adoptioon ulkomaille.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme